Az én világom

5 olyan film, amin garantáltan sírni fogsz

Képtalálat a következőre: „crying movie”

Tudom, hogy az emberek többsége nem szeret sírni, de vannak olyan napok, amikor mégis arra vágyunk. Mert a sírás nem gyengeség, hanem csak annak a jele, hogy túl sokáig voltál erős… Meg hát ezeket a filmeket szerintem nem csak akkor lehet megnézni, ha már túl sok bennünk az elfojtott érzelem, hanem akkor is, amikor gyarló ember módjára elfeledkezünk arról, hogy mekkora csoda az, hogy élünk. Én főleg az utóbbi miatt szoktam ezeket a filmeket nézni és nekem nagyon bevált. Most pedig akkor nézzük is , hogy én miket ajánlok :

 1. Vissza hozzád
  Képtalálat a következőre: „vissza hozzád”

A film egy két szálon futó történet, amely egy szegény srác ( Dawson Cole)és egy fiatal lány ( Amanda ) történetét mutatja be , akik a középiskolás éveik alatt szeretnek egymásba , ám a sors nem happy endet szánt nekik. Évek múlva egy temetésen találkoznak újra és a régi érzelmek újra fellángolnak. Csak, hogy addigra a nőnek családja van… Komolyan elgondolkoztató történet és én a végén nagyon sírtam, de nem akarom lelőni az egészet azok előtt, akik esetleg még nem látták. Tényleg érdemes megnézni, mert amellett, hogy tanulságos, tele van érzelmekkel is.

 1. Ha maradnék
  Képtalálat a következőre: „ha maradnék”

A történet főszereplője a középiskolás Mia , aki a fiatalok gondtalan életét éli míg nem megismerkedik Adammal , aki egy csapásra megváltoztatja az életét. A lány pedig nehéz döntést elé kerül, aminek a tétje a Juliárdra való bejutás, amire régóta vágyott, ám ekkor nagy eséllyel elveszíti a srácot, aki talán élete szerelme volt. Mielőtt azonban meghozhatná ezt a döntését, egy tragédiába torkolló családi találkozás folytán egy sokkal fontosabb döntés kerül előtérbe: Megy vagy Marad? Annyi biztos, hogy ez a döntés az egész életére óriási hatással lesz.
Ennél a filmnél már kb. a felétől sírtam, annyira megható és érzelmes az egész. Nálam sok minden átértékelődött ennek a filmnek a hatására, főleg, ami a családot illeti.

 1. Hallgass a szívedre
  Képtalálat a következőre: „hallgass a szívedre film”

A történet főszereplője egy siket lány, Arianna, aki egy nap találkozik Dannyvel , akinek a nagy álma , hogy sikeres zeneszerző válik majd belőle. S bár a fiú először nem tudja Ariannáról , hogy hallássérült , mégis azonnal beleszeret , amit a lány is viszonoz. A kapcsolatuknak egyedül Arianna anyja szab gátat, aki nem nézi jó szemmel a fiatalok között kialakuló románcot.  A lány végül mit sem törődve anyja intelmével összeköltözik Dannyvel , aki a szerelmükről és a  szenvedéseikről gyönyörű dallamokat komponál , miközben egyikük sem sejti , hogy a végzet milyen tragikus eseményeket tartogat számukra.
Itt én szintén csak a végén sírtam el magam, de akkor nagyon. Nem tagadom, hogy amikor először néztem utána vagy fél órán át voltam vigasztalhatatlan, olyan szinten hatolt a lelkemig az egész történet.

 1. A lány kilenc parókával
  Képtalálat a következőre: „a lány kilenc parókával”

A történet főszereplője a 21 éves Szofi. Alig kezdi el az egyetemi éveit, amikor kiderül a tragédia, ami onnantól mindenre hatással van az életében. A megrázkódtatásokon túllépve azonban a fájdalom helyett a szerelmet, a szabadságot és a boldogságot választja. A súlyos betegséggel való küzdelme közben ismeri meg Robot, az ápolóját, akivel végül baráti kapcsolatba kerülnek… Ő az , akiben a lány első perctől megbízik. Sophie nem várja, meg míg a kemoterápiás kezeléstől kihulljon a haja, hanem inkább maga vágja le és a kilenc különböző parókájával fejezi ki az adott hangulatát.
A filmben a legdurvább szerintem, hogy igaz történet alapján készült, na meg az is, hogy én kb. a 20. perc után egészen a végig bőgtem. Ami azt jelenti, hogy egy százas papírzsepi áldozatául esett a filmnek, de mindenképp megérte szerintem.

         1.Most jó
Képtalálat a következőre: „most jó”

Tessa mindössze 16 éves ,de szenvedélyesen szeret élni. Ám csak néhány hónapja van hátra, ugyanis leukémiás. A halálos betegség árnyékában összeállítja a bakancslistáját, csupa olyan dolgot, amelyről minden hasonló korú lány álmodozik, beleértve a szüzessége elvesztését is. Miközben a családja igyekszik megemészteni a helyzetet, Tessa elhatározza, olyan intenzíven fog élni, amennyire csak lehetséges. Ám rá kell döbbennie, nem könnyű megszerezni azt, amire vágyunk, és néha a legváratlanabb dolgok a legfontosabbak. 
Nem véletlen lett top1 nálam a film, mert azon felül, hogy a kb. az 5.perctől bőgtem még rendesen el is gondolkoztatott arról, hogy milyen szerencsés vagyok , hogy élek és hogy 16 évesen nem kellett ilyeneken gondolkoznom. Ráadásul a színészek is csodálatosan játszanak.

Szerintem akármelyiket választod majd, garantáltan el fogsz gondolkozni az eddigi értékítéleteden … Vajon tényleg azon a dolgok fontosak , amiket mi annak hiszünk ?

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!